Despre concediu medical

Dupa cum scriam in postul despre durerea de ureche, cateva zile otita mi-a facut viata un calvar.

Si ce ma gandeam eu… ca as putea sa imi scot un concediu medical pe cele 2 zile care mai mult mi le-am pierdut umbland din cabinet in cabinet. Proasta idee.

Vineri, cand m-a apucat prima data durerea, am mers la medicul de familie sa imi dea trimitere la specialist ( ORL-ist ) si cum stiu ca si lucrez si daca e vorba sa lipsesc am nevoie de “vreo motivare “, intreb daca e loc sa imi dea concediu medical. Raspunsul a fost ca nu se poate decat cu adeverinta de la locul de munca, in care sa imi fie trecute zile de concediu primite in ultimele 12 luni. Urmatorul lucru imi sun seful direct, care ar avea acces direct la departamentul de resurse umane, sa imi faca rost cat mai repede de adeverinta de care am nevoie. De retinut: lucrez la o firma destul de mare, fapt care face cererea oricarui act ( adeverinta de salariu, copie carte de munca sau o nenorocita de adeverinta pentru concediu medical ) aproape imposibila. Adica,… cererea actului in sine nu este imposibila, insa primirea lui este.

Medicul de familie mi-a zis sa ma prezint luni cu adeverinta de la locul de munca si imi va scrie un concediu medical pe 2 sau 3 zile.

Ziua de vineri vorbesc cu colegii sa imi faca tura pe cat posibil fiindca nu pot sa imi scot concediu medical.

Mi s-a zis ca se fac presiuni sa primesc adeverinta cat mai repede si am stat relaxat, sa zic asa. Doar pana luni sunt 3 zile, 3 zile in care este imposibil ( in gandirea mea ) sa nu se reuseasca iscalirea unei amarate de foi si sa fie trimisa prin fax.

Luni dimineata dau telefoane sa aflu de adeverinta. Nimic … mi s-a zis ca adeverinta sta pe biroul sefului si asteapta doar sa fie semnata.  Bun … pana la pranz trebuie s-o am.

Insa nimic, trece si ziua de luni, in care nu am fost la serviciu, fara sa imi fie motivata.

Marti ma duc la ORL, si ma gandeam ca pana ajung la ORL apare si adeverinta, fapt care ar putea sa imi dea sperante de un concediu medical scris de catre medicul specialist, pe cele doua zile, luni si marti.

Sunt sunat marti seara, imediat ce am terminat cu toate vizitele la ORL/medic de familie, ca mi-a ajuns adeverinta. I-am zis sefului ca poate sa imi taie cele 2 zile din concediul de odihna, fiindca nici un medic ( nici cel de familie, nici cel de la ORL ) nu imi va scrie un concediu medical retroactiv.

Concluzie: E bine de stiut, ca daca e sa ma imbolnavesc, sa stiu dinainte cu cel putin 1 saptamana, ca sa pot sa imi fac rost de adeverinte si actele de care am nevoie.

P.S.1: Motivul pentru care mi-a intarziat adeverinta, din cate mi s-a spus, a fost faptul ca seful a fost plecat pentru cateva zile. Totusi, pentru o amarata de semnatura pe o adeverinta de genul asta putea sa dea cuiva drept de semnatura.

P.S.2: Alaturi de mine, in acelasi caz in care ne asteptam adeverintele, era si un tip  internat in spital, care isi astepta adeverinta de 10 zile. “Norocul” lui ca era internat, acolo acordarea de concediu medical nu dispune de aceleasi probleme, insa avea nevoie pentru prelungire lui dupa externare.

Si ca veni vorba de internare in spital, o tipa, din cate stiu din aceeasi firma, a fost cautata acasa pentru a vedea daca isi respecta concediul medical, tipa  fiind internata in spital din prima zi al concediului medical.

Advertisements
  1. deacum sa apelezi la mama omida sa-ti spuna ce boli vei mai avea pe viitor 😉 iar treaba cu “sefu” mi se pare inadmisibila, este cea mai importanta persoana in firma si nu poate sa plece cu zilele cand i se scoala lui, sau macar cum ai zis tu, sa imputerniceasca pe cineva.Iar aia cum ca vine cineva sa te controleze daca esti acasa pe timpul concediului medical mi se pare o prostie fara limite; a patit-o o ruda de-a mea care a avut mana-n ghips.. pai asta inseamna ca nu poti sa mergi pana la “chiosc” … sau poate esti pe tron sau nu auzi soneria; mare tampenie

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: